★★★★★ Powered by Google

Snelle levering (1-2 dgn)

Dé grootste retailer voor Italiaanse herenmode

Verschil tussen softshell en hardshell

✓ Scherpe prijzen
✓ Sportieve collectie
✓ Kwaliteit
✓ Gratis verzending vanaf €60
✓ Snelle levering
✓  Uitstekende klantenservice

Italiaanse herenmode

Italiaanse kleding a Moda Italia koop je online bij Italian Style. Je vindt hier een uitgebreid assortiment met de mooiste Italiaanse herenmode, voor betaalbare prijzen. Onze Italiaanse kleding is afkomstig van gerenommeerde merken als Moda Italia, Wam Denim, Arya Boy, Roberto Romero, Rusty Neal, One Redox en Ombre. Daarnaast hebben we ook verschillende Italiaanse accessoires in ons assortiment.

Trendy Italiaanse merken

Laat je ook verrassen door onze andere trendy heren merken waaronder; Bravo Jeans, Geographical Norway, Canadian Peak, Anapurna, Rusty Neal, Ombre Fashion en Rivaldi. We wensen je veel online shop plezier. Ook kun je Italian Style volgen op Tiktok, Instagram en Facebook.

Wat is het verschil tussen heren softshell en hardshell? Voor we daar antwoord op kunnen vraag je jezelf misschien eerst af waar hebben we het over? Wat is softshell eigenlijk en wat wordt er bedoeld met hardshell? Lees het hier in het blog van Italian Style.

Softshell

In het woord softshell, zit het engelse woord soft. Ook zit er het engelse woord shell in. De softshell is een gewild item vanwege het stretchend vermogen die er voor zorgt dat je je goed kan bewegen. Verder biedt de softshell als waterafstotend materiaal natuurlijk ook warmte. Wist je dat waterafstotend anders is als waterdicht? Een waterafstotend item kan minder regen tegenhouden dan een waterdicht item. Dit is dan ook een verschil tussen de softshell en hardshell. Dit heeft te maken met de hoeveelheid water een stof kan opnemen in millimeters per vierkante centimeter. Daarnaast is niet alleen de stof belangrijk maar natuurlijk de hele uitrusting van je hele outfit. Een softshell voelt niet zwaar omdat deze soepel aanvoelt bij het dragen. De softshell komt het meest tot zijn recht bij milde temperaturen en droog weer. Wil je extreme weertypes trotseren? Kies dan voor een hardshell.

Even terugkomend op het engelse woord softshell, soft betekent zacht en shell betekent schelp. Misschien dat het woord softshell wel verwijst naar de krab. Hoezo? De krab is een schaaldier. Het lichaam van de krab is hard, net zoals een schelp. Om te groeien, vervelt de krab. Zijn oude schaal verliest hij dan en daaronder zit een nieuwe schaal. Deze schaal is niet gelijk hard maar nog zacht. Je kan wel zeggen dat de krab eigenlijk ook een softshell heeft. Wil je meer weten over het verschil tussen een softshell en hardshell? Lees dan gauw door.

Hardshell

Het dragen van een hardshell voelt licht aan. Wat een hardshell kwalitatief goed in de smaak doet vallen is de eigenschap dat deze een ademend vermogen heeft. Een ademend vermogen zorgt er voor dat je droog blijft tijdens het fanatiek bewegen. De hardshell is daarnaast ook waterdicht en winddicht. Dit maakt de hardshell tot een item die je nodig hebt om de extremen van moeder natuur te betreden. Hoe water en winddicht een hardshell is, is natuurlijk afhankelijk van de kracht van de diverse weertypes die je tegen kunt komen. Hardshell is te vinden in verschillende soorten kleding die je nodigt hebt als je de deur uit gaat. Het ziet er dan ook vaak uit als sportieve outdoor kleding. Denk hier bij aan jassen en broeken die bescherming bieden tegen wind en regen. Verschil tussen softshell en hardshell is een feit.

Verschil softshell en hardshell

Het verschil tussen een hardshell en softshell is altijd handig om te weten.

  • De softshell is waterafstotend en meer flexibel om in te bewegen.
  • De hardshell is waterdicht en winddicht.

Tips bij het kiezen van jouw softshell of hardshell

Toe aan het kiezen van een softshell jas heren of hardshell jas heren van de ANWB, Superdry, Decathlon of van een minder bekend merk? Nu je het verschil tussen softshell en hardshell weet, wees je dan bewust van het volgende:

  • Kies een hardshell of softshell die past bij het doel van je aankoop.
  • Was en impregneer zo nodig. Let hierbij op het wasvoorschrift.

De shells van Italian Style

Bij Italian Style vind je onder andere softshell jas van Geographical Norway. Blijf op de hoogte van ons assortiment. Kijk gerust eens rond op onze kanalen als Instagram en Facebook. Heb je vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice.

Italiaanse kleding kopen

We halen onze Italiaanse herenmode rechtstreeks van de fabrikant. Dit stelt ons in staat om zowel de kwaliteit als de betaalbaarheid te waarborgen. Mocht je vragen hebben over het plaatsen van een bestelling, het retourneren of ruilen van artikelen, dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar. De kans is echter groot dat je het antwoord op je vraag al kunt vinden op onze pagina met veelgestelde vragen. Wat betreft de betaling: of je nu voorkeur geeft aan iDEAL, Apple Pay of PayPal, bij Italian Style is het allemaal mogelijk. Liever betalen na ontvangst met Klarna of met een creditcard? Ook dat bieden wij als betaaloptie aan.